Новата звезда на "Левски" Рафаел Бастос ще прибира космическа за клуба заплата. БЛИЦ разбра, че за бразилеца ще се заделят точно по 50 хиляди лева всеки месец. Това ще се случва при положение, че Тодор Батков едва се оправя с финансирането на отбора.

По-рано днес от "Герена" съобщиха, че Бастос е подписал и вече официално е собственост на "сините", които го вземат като свободен агент и не им се налага да плащат трансферна сума. Договорът на бразилското крило е до края на календарната година. Бастос обаче се е споразумял с Батков и компания през лятото да бъде лесно продаден на друг клуб и да не му бъдат правени спънки. При това положение на "Левски" може да се наложи да плати едва четири-пет заплати на звездата и след това да си върне парите, дори да вземе отгоре, ако го продаде за добра сума.

Бившият футболист на Спортинг (Брага), ЧФР Клуж и Ал Насър е роден на 1 януари 1985 г. в Рио де Жанейро и в "Левски" ще играе с номер 16.

Той става най-скъпоплатеният играч на "сините". От "Герена" съобщиха още за БЛИЦ, че другата звезда - Валери Божинов, ще прибира по 40 хиляди лева месечно.

Утре от 13:00 часа в залата за пресконференции в хотела на ДЮШ "Левски" ще представи пред медиите новопривлечените - Пламен Крумов, Аймен Белаид, Павел Чмовш, Валери Божинов и Рафаел Бастос. Това ще се случи по време на брифинга на спортно-техническия директор на клуба Христо Йовов.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ