Тодор Батков взе участие в учредяването на тръста на привържениците на "Левски" - "Синя България". Целта на сдружението, което е с нестопанска цел, е чрез събираните от членовете му средства от членски внос и дарения да подпомага футболния клуб и по-специално на детско-юношеската школа, а на по-късен етап да се сдобие и с акции. На събранието, което се проведе в "Интер Експо Център". Учредителите на "Синя България" приеха устав на тръста и избраха Управителен съвет. Беше решено символично членовете на УС да са седем на брой.

Най-много гласове получи икономистът Любен Цонков. След него се наредиха идеологът и създателят на сдружението – журналистът Васил Колев, Камен Каменов (по-известен като нотариуса от популярната телевизионна игра „Сделка или не“), Димитър Костадинов (член на Националния фенклуб), Владимир Шопов (бизнесмен), Петър Шикеров (юрист) и Емил Михайлов (председател на фенклуба на "Левски" в Сандански).

На сбирката имаше привърженици на "Левски" от най-различни слоеве на обществото – икономисти, юристи, банкери, учители, работници, журналисти, привърженици от Националния фенклуб. Броят на присъстващите бе около 200.

Тодор Батков се яви пред феновете и декларира, че има готовност да им съдейства в придобиването на акции. Съпругата на Гунди - Величка Маркова, също е изразила подкрепа към тръста и ще бъде негов член.

„Подкрепям феновете, отзовах се на поканата да стана учредител”, каза Батков.

„Трябва да се възползваме от опита на по-напреднали от нас футболни сили като Англия. Всички клубове от Премиършип и Чемпиъншип имат подобни тръстове. Готов съм да приема всякаква помощ и да дам всякаква подкрепа. Не знаех, че този тръст е създаден, защото хората са недоволни от моето управление. Аз съм президент на най-популярния отбор и си нося кръста за това. Готов съм да им предоставя акции, нямам проблем с това”, допълни адвокатът.

По време на учредителното събрание Батков е обявил пред феновете, че дава място в УС на клуба на представител на тръста.