„Левски” е взел „жълти стотинки” от скорошните трансфери на Базил де Карвало и Сьорд Арс. Двамата бяха продадени набързо след резила срещу Иртиш в първия квалификационен кръг на Лига Европа. „Сините” отпаднаха от казахстанския тим с общ резултат 0:2.

Клубът е спечелил от сделките за Де Карвальо и Ар нищожните 80 000 евро, съобщава „Меридиан Мач”. От „Герена” разкриха, че втородивизионният белгийски Уайт Стар е платил 50 000 за африканеца, а холандецът струва 30 000 на Кършияка. Според договора на „Левски” с турския тим Сьорд Арс е пуснат под наем. Контрактът на холандеца обаче изтича след края на сезона и това преотстъпване е равносилно на продажба. Като се има предвид, че „сините” купиха Арс за 350 000 евро от Цволе, тези 30 000 изглеждат доста смешни.

Според запознати „Левски” може да спечели още близо 25 000 евро от трансфера на Базил де Карвальо в Уайт Стар. Това ще стане, ако нападателят и съотборниците му спечелят промоция в елита на Белгия.

Както е известно, африканецът дойде на „Герена” като свободен агент от Локо (Пд) миналото лято. Той стана голмайстор на „А” група, а клубът отказа да го продаде по време на зимната пауза за близо 500 000 евро в Китай. Преди началото на настоящия сезон „Левски” беше лепнал цена от 350 000 евро на Де Карвальо, но в крайна сметка го продаде за сума, която е 7 пъти по-малка от желаната.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ