Треньорът на "Левски" Ясен Петров ще разчита на доста юноши на клуба в мача с Берое днес. 1/8-финалът за Купата на България стартира в 16:00 часа на стадион "Георги Аспарухов".

Очаква се в стартовия състав да попаднат Божидар Митрев, Лъчезар Балтанов, Стефан Станчев, Мариян Огнянов и Владимир Гаджев, като всичките са възпитаници на школатата на "Герена". Това означава, че на практика халфовата линия ще бъде изградена само от "сини" кадри.

Ясен Петров е сериозно затруднен заради контузиите на основните футболисти като Христо Йовов и Дарко Тасевски. Македонецът попадна в групата, но по всяка вероятност ще остане на резервната скамейка.

Станчев пък ще започне на десния бек, тъй като Дъстли Мулдер е контузен. Двойката централни бранители ще бъде Сержиньо Грийн и Иво Иванов, който през лятото беше привлечен на "Герена" именно от Берое.

Нападението ще води головата машина Гара Дембеле, а по крилата ще му партнират Жоазиньо - по лявото, и Даниел Младенов по дясното.

Възпитаниците на Илиан Илиев имат нелеката задача да защитават трофея срещу "Левски". Гостуването на "Герена" пропускат Слави Жеков, Веселин Пенев, Пламен Петров, Тодор Тодоров, Стойчо Младенов, Иван Янчев и Георги Божанов. Независимо от кадровите проблеми старозагорци излизат за достойно представяне, с мисълта да продължат в надпреварата и през пролетта.

На вратата ще застане Карамфил Илчев, а пред него от дясно на ляво ще действат Здравко Илиев, Павел Ковачев, Александър Томаш и Станислав Бачев. Като опорни полузащитници се очаква да започнат Петър Костадинов и Стефан Велев, а малко пред тях да бъде Диан Генчев. На върха на атаката ще е Владислав Златинов, подпомаган по двете крила от Петър Димитров и Тодор Христов. /БЛИЦ

Вероятни състави

Levski_.jpg
"Левски":
Божидар Митрев, Стефан Станчев, Иво Иванов, Сержиньо Грийн, Веселин Минев, Владимир Гаджев, Лъчезар Балтанов, Даниел Младенов, Мариян Огнянов, Жоазиньо, Гара Дембеле



beroe.jpg
Берое: Карамфил Илчев, Здравко Илиев, Павел Ковачев, Александър Томаш, Станислав Бачев, Петър Костадинов, Стефан Велев, Петър Димитров, Диан Генчев, Тодор Христов, Владислав Златинов