"Левски" е на път да привлече още един футболист на "Ботев" (Пловдив). "сините" преговарят със стража на "канарчетата" Адам Стаховяк, твърди "Тема Спорт". 27-годишният поляк не е склонен да намали финансовото си възнаграждение и затова почти сигурно ще напусне Пловдив.

Както е известно, "жълто-черните" имат сериозни проблеми и затова намаляват бюджета си драстично. При това положение новият таван на заплатите е 3000 евро. В момента Стаховяк прибира около 7000 евро на месец в "Ботев".

Ръководството на "канарчетата" вече е провело разговори с поляка относно редуциране на заплатата му, но те не са завършили положително.

В "Левски" таванът на възнагражденията е около 7000 евро, така че тимът може да си позволи да плати желаното от поляка. Вариантите той да пристигне на "Герена" са два. Първият е Стаховяк да разтрогне договора си с "Ботев" и да дойде в "Левски" като свободен агент. По този начин бе привлечен Веселин Минев. Другата възможност е "сините" да платят символична сума на "Ботев" за правата на поляка, който бе избран за номер 1 през изминалия сезон от феновете на "канарчетата".

Титулярният страж на "Левски" Пламен Илиев получи тежка контузия и ще бъде извън игра повече от 2 месеца. Новото попълнение Стефано Кунчев пък "ще бъде в оптимална форма след 2 месеца", по думите на Пепе Мурсия. "Левски" разполага и с Горан Блажевич, който обаче най-вероятно ще си тръгне от "Герена".

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка