"Левски" се отказа от бразилеца Диого Родригес Систон, разбра БЛИЦ. Както по-рано стана ясно, "сините" възнамеряваха да го вземат на проби. Дори се очакваше десният външен халф да се присъедини към отбора в Гърция, където Ясен Петров подготвя играчите си.

В началото обаче "сините" не знаели, че Систон е толкова стар. На 25 януари той навършва 30 години. Именно напредналата му възраст отказала Ясен Петров и Георги Иванов от първоначалното им намерение да го тестват на гръцка земя. За последно Систон игра в закъсалия втородивизионен Йоникос, като в момента е свободен агент.

След пропадането на варианта със Систон, "сините" работят по намирането на друго име, което възнамеряват да тестват. В лагера на "Левски" се заговори, че може да пристигне нов холандец или французин.

"Сините" заложиха на изцяло футболни занимания през днешния тренировъчен ден в гръцкия курортен град Александруполис. Възпитаниците на Ясен Петров замениха беговите натоварвания и проведоха две тактически занимания.

Добрата новина е, че младият нападател Александър Киров вече тренира наравно със съотборниците си. Талантът през последните дни се подготвяше отделно от основната група заради проблеми с аддуктора. /БЛИЦ