"Левски" се отказа от привличането на Ламин Диара, а и вече стана ясно, че усилията са насочени към румънеца Ливиу Ганеа от Динамо (Букурещ). "Сините" и най-вече Иво Тонев са крайно разочаровани от несериозното отношение на футболиста на Партизан и на неговия мениджър.

Ръководството на "Левски" се беше разбрало с колегите си от сръбския гранд за трансфера на 28-годишния сенегалец. Диара обаче първо пожела 100 000 евро авансово, след което така и не отговори дали ще пристигне в България.

Иво Тонев на няколко пъти е опитал да контактува с мениджъра на футболиста, за да го покани на преговори в Анталия, където "сините" са на подготвителен лагер. Импресариото обаче така и не отговарял на телефонните повиквания, с което подсказал на "Левски", че Диара няма да заиграе в България.

Самият футболист вече обяви пред медиите в Сърбия, че има желание да изпълни договора си с Партизан, който е до лятото. Диара е твърда резерва при "гробарите" и Аврам Грант не смята да разчита на него.

Провалът със сенегалеца кара "сините" да се насочат към други нападатели от чужбина, тъй като Николай Костов иска на всяка цена да бъде привлечен класен играч за атаката. До момента тази зима "Левски" си осигури услугите на двама португалци - левият защитник Нуно Пинто и крилото Кристовао Да Силва Рамос.