"Левски" официално се раздели с още един от досегашните си футболисти. На клубната интернет страница се появи съобщение, че днес по взаимно съгласие са прекратени трудовоправните взаимоотношения между "сините" и Илиян Йорданов.

Крилото отдавна отпадна от сметките на Антони Здравков и на "Герена" счетоха, че е по-добре да се отърват от него. По този начин "сините" избегнаха ежемесечното плащане на заплата на футболист, който само търка пейката и тренира за здраве. Както е известно, Тодор Батков има сериозни затруднения с финансите и именно заради това от "Левски" бяха разкарани вече няколко играчи. Преди Илиян Йорданов "сините" се разделиха още с Нуно Пинто, Йордан Милиев, Димитър Везалов, Алехандро Перес, Христо Попадийн, Антонио Вутов и Гари Родригес.

24-годишният пловдивчанин Илиян Йорданов беше привлечен на "Герена" през септември 2012-а, когато треньор беше Илиан Илиев. Тогава крилото подписа 3-годишен договор.

С екипа на "Левски" Йорданов изигра 42 мача и вкара 8 гола.

Пред пловдивчанина имаше вариант да продължи кариерата си в Берое. БЛИЦ разбра, че старозагорци са го търсили, за да го канят, след като научили, че е ненужен на "Герена". Йорданов обаче настоял да получи пари на ръка и едва след това да подпише договор, което вбесило заралии и под Аязмото моментално се отказали от него.
 
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA