Националът на Кюрасао - Елсон Хоой, е поредният футболист, свързван с преминаване в "Левски". Холандски медии, сред които omroepbrabant.nl и speednews.derat.nl твърдят, че "сините" искат 24-годишното дясно крило.

Хоой е роден в Холандски Антили, а за последно играе в НАК Бреда. Договорът му обаче е изтекъл и той в момента е свободен агент. "Левски" не е единственият кандидат за подписа на крилото. Хоой е желан още от Ковънтри, Волендам и два турски клуба. Играчът е отказал да мине пробен период в английския тим и изчаква най-изгодната оферта,

В кариерата си до момента е играл още и за датския Виборг (11 мача и 1 гол). За НАК Бреда Хоой има 62 двубоя с 8 попадения на сметката си.

В националния отбор на Кюрасао съотборник му е Джереми де Нойер, който е основен играч на "Левски" вече няколко месеца. Треньор на Кюрасао пък е Патрик Клуиверт.


  "А" група, сезон 2015/16 - програма, резултати и листа на голмайсторите "Б" група, сезон 2015/2016 - програма, резултати и класиране Купа на България - сезон 2015/2016 топка_1.jpg BALL.jpg SOC.jpg soccer_02_1__1.jpg