С ударени футболисти и треньор и осквернен автобус си тръгна "Левски" от мача с "Ботев" (Пловдив) от Елитната юношеска група до 17 години, спечелен от "канарчетата" с 2:1.

Както вече стана ясно, на двубоя, игран на стадион "Христо Ботев", се стекоха около 1000 зрители. Десетки от тях слязоха на терена след последния съдийски сигнал. Пред Viasport.bg от "Левски" обявиха, че помощник-треньорът Божидар Костадинов, капитанът Деян Иванов и Кристиян Петков, са ударени от запалянковци. Трябвало е един от клубните босове на "Ботев" - Александър Александров-Кривия, да се намесва, за да охлади страстите и защити гостите. Според хора от "синия" щаб, на мача имало само двама охранители. След ексцесите не е дошло подкрепление.

Левскарите са настояли делегата и съдиите да впишат в протокола за пострадалите, както и за клубния автобус - издран с пирон, със замазан регистрационен номер от боя и изрисуван с нецензурен символ отпред. От "Герена" се надяват на реакция на БФС.

"Нямам думи за това, което ни се случи, не е за вярване, че такива неща стават на мачове на юноши в България", отсече пред Viasport.bg Божидар Костадинов, помощник на Петко Meдвецки и наставник на един от детските тимове на "Герена" - набор 99, който по-рано вчера игра срещу ЦСКА и победи с 2:0.

"Първо на терена слезе фен с чаршаф през кръста, на който не е удобно да казвам какво беше нарисувано, застана пред скамейката. Нахлуха сигурно 50-60 души. Как да ги спрат двама охранители? Да не говорим, че през целия мач ни провокираха, обиждаха, замеряха... Удариха мен, Деян и Кристиян. Специално показах автобуса на делегата. Пътувахме до София със заличен преден номер", добави Божидар Костадинов.

Той каза още, че "Левски" има претенции към съдийството на Мартин Александров: "През второто полувреме 15 минути реално не се игра футбол заради симулации и какво ли още не. Реферът даде само 40 секунди продължение."

"При първия гол на "Ботев" имаше нарушение срещу наш футболист, който бе изблъскан в гредата и получи сериозен удар, мислехме, че е пострадал тежко. За втория гол нямаше никаква дузпа. Но да оставим това, просто сме потресени какви изтъпления се случват на мачове на подрастващи в България...", добави възмутеният Божидар Костадинов.