“Левски” съкращава наполовина фонд работна заплата за следващия сезон, който е и сезонът на 100-годишнината на клуба. Вече е в ход работата по драстично намаляване на харчовете за възнаграждения. Една от основните причини е санкцията от УЕФА в размер на 200 000 евро за нарушаване на финансовия феърплей, но като цяло от “Герена” са се спрели на политика с редуциран бюджет за заплати.

Перото към момента е 190 000 евро на месец без данъците, призна босът на “сините” Тодор Батков. През юбилейния сезон от касата на клуба за заплати на футболисти месечно ще излизат малко над 200 000 лева, научи “24 часа”. Клубът вече се раздели със скъпите Рафаел Бастос, Ларсен Туре и Кристовао Рамос. Предстои да го направи и с Кевин Бру. Тази участ очаква и още няколко от най-добре платените от досегашния отбор. Владимир Гаджев пък вече обяви плановете си да продължи кариерата си в чужбина.

В същото време "Тема спорт" съобщава, че таванът на заплатите в "Левски" вече ще бъде 15 000 лева. Изключение от правилото, въведено от Георги Иванов, ще бъде направено само за бъдещия треньор на отбора. Както вече стана ясно, Гонзо държи Ивайло Петев да се навие да поеме "сините".