Юношата на "Левски" Владислав Мисяк подписа първи професионален договор с  клуба, съобщиха от "Герена". Контрактът на младока е за срок от 3 години. Днес Мисяк беше на стадион "Георги Аспарухов" за подписа заедно с хора от мениджърската агенция на Лъчезар Танев.

18-годишният атакуващ халф, който има украински корени, нашумя тази пролет, след като взе участие в редица мачове на родния си клуб и беше налаган в състава от Eлин Топузаков. Мисяк игра в 9 двубоя в "А" група, като отбеляза и първия си гол - при домакинската загуба с 1:2 от Литекс на 12 април.

БЛИЦ разбра, че нито за миг юношеският национал не си е и помислял да напуска "Герена" и с огромно желание е подписал първия си професионален договор. Мисяк дори не преговарял за заплатата, която ще получава по новия контракт. На момента се съгласил на предложеното и сложил парафа.

Мисяк e роден на 15 юли 1995 година в Кюстендил. Започва да се занимава с футбол на 8-годишна възраст, а преди това всеки ден е ритал топката с приятели по улиците и училищата - начин, по който много днешни звезди, са успели да се калят. Записва се в школата на Велбъжд, който играе две контроли с "Левски". В тях той успява да впечатли Петър Петров-Чори и Владко Шаламанов, които го привличат на "Герена". Лявото крило започва да блести в юношеските формации на "сините" и заслужено достига до мъжкия отбор.

Талантът на Мисяк не е случаен, тъй като и родителите му са се занимавали със спорт. Баща му, който е фелдшер в момента, също е играл футбол и му дава много ценни съвети, докато майка му, личен лекар, е била гимнастичка. Младокът има и сестра, която не се занимава със спорт. Тя обаче му дава най-важните напътствия в живота.