Ръководството на “Левски” предприе строги мерки към самоотлъчилия се Агиеманг Опоку. Ганаецът вече 8 дни бави завръщането си на “Герена”. “Сините” не са превели заплата на халфа, въпреки че всички останали футболисти вече получиха парите си навреме. Както е известно, Опоку замина за Катар, за да урежда “семейни проблеми”. След като се завърне в “Левски” ще му бъде наложена глоба за всеки ден закъснение.

Агиеманг не подържа непрекъснат контакт с никой от отговорните фактори в "Левски" и не се знае кога и дали изобщо ще се появи отново в София. "Сините" ще прибягнат до мярката глоба от няколко хиляди лева за всеки ден закъснение, ако футболистът или негов представител не се обади отнякъде с разумно обяснение за непредвиденото му отсъствие. Ясно е, че от този момент нататък Агиеманг нито ще влезе в необходимата спортно-техническа форма, нито ще спечели доверието на Илиан Илиев. Изпълнителният директор Иво Тонев обмисля вече варианти за раздяла с ганаеца още през зимната пауза в първенството.

"Ситуацията с Опоку е следната. Да, ние веднъж го пуснахме до Катар за определен период от време. После той поиска удължаване на престоя. Опоку наистина има проблем и той е сериозен. Отсъствието му е оправдано и ние сме наясно със ситуацията. Контактуваме с мениджъра му, а не лично с него", коментира старши треньорът на "сините" Илиан Илиев. Според някои информации ганаецът има стари дела в Катар, където игра в Ал Ахли, като може да бъде и осъден.