"Левски" направи първата си тренировка на лагера в Агия Напа. В 17:30 часа наставникът на „сините” Николай Костов изведе 27 футболисти на терена. Тренировката премина при проливен дъжд. Пътувалите рано тази сутрин състезатели имаха занимание с топка, което завърши с двустранната игра, разделена на няколко мини-полувремена.

Единствено защитникът Стефан Станчев, който все още не е възстановен на 100% от тежката травма на коляното, извадила го от строя преди старта на сезона, тренира индивидуално през цялото време.

Преди двустранната игра Иво Иванов също бе изваден от играта, тъй като Костов и неговите помощници не искат да рискуват със здравето му, пише "Спортал". Централният бранител контузи лошо дясното коляно по време на последната среща с Етър от турнира на Купата на България в началото на декември. Тогава от щаба на „сините” имаха притеснения, че той е скъсал коленни връзки, но за радост се оказа само разтежение на външната връзка. Играчът все още чувства леки болки и поради това не се включи в играта, но все пак преди това работи наравно с останалите си колеги по време на упражненията.