Литекс приема днес "Левски" в дербито от 6-ия кръг на "А" група. Двубоят на Градския стадион в Ловеч е от 20 часа. Началото на сезона и за двата тима не бе планираното, но в последните няколко мача се вижда стабилизиране около представянето им.

Треньорът на ловчанлии Красимир Балъков обаче има сериозни кадрови проблеми. Илия Миланов, Васил Божиков и Александър Цветков са контузени. Армандо Ваюши пък е болен и не тренира от няколко дни. Отсъства и Кирил Десподов, който пък е на изследвания в Германия заради честите си мускулни проблеми.

С главоболия е и треньорът на "сините" Георги Иванов. Веселин Минев най-вероятно ще започне мача на инжекции. Очаква се обаче при най-малкия проблем мястото му на левия бек да заеме Антон Огнянов. Аймен Белаид е вече здрав и на него също ще се разчита. Много е вероятно да има промени и в средата на терена, където като титуляр да започне Роман Прохазка.

В нападение също не се изключва корекция. Няма да е изненада, ако на върха застане Валери Божинов. Независимо че трансферът му в Уест Хям пропадна, нападателят може да заиграе успешно след "лъча светлина", че кариерата му на най-високо нивото може да получи нов шанс. И благодарение на това "Левски" да постигне първа победа като гост през този сезон.

Извън терена пък се очаква сериозен мениджърски интерес. В последните години "оранжевите" правят едни от най-силните трансфери зад граница и младоците им са едни от най-конвертируемите. В момента най-актуален е Армандо Ваюши, но поради здравословно неразположение той бе оставен извън групата.


ЛИТЕКС - "ЛЕВСКИ"
Днес от 20 часа, пряко по Диема
Ловеч, Градски стадион
Съдия: Александър Костадинов
 


ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ

ЛИТЕКС:
Баривиера, Недялков, Менди, Гълъбов, Попов, Колев, Бумал, Асприля, Златинов, Косоко, Дордан
Резерви: Конов, Горанов, Миланов, Минчев, Даскалов, Руменов, Ангелов
Контузени: Божиков, А. Цветков
Наказани: няма

"ЛЕВСКИ": Любенов, Крумов, Стойчев, Белаид, Минев, Гаджевм Сърмов, Прохазка, Аниете, Педро, Божинов
Резерви: Наумовски, Димов, Огнянов, Цонев, Велев, Бедоя, Домовчийски
Контузени: Пл. Илиев, Орачев, Б. Цонев
Наказани: няма

Баланс: 42 мача, 10 победи за Литекс, 13 равенства, 19 победи за "Левски"; г.р.: 64:44 за "Левски"

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ

- в миналия кръг Джаксън Менди дебютира за Литекс в "А" група. Защитникът има 4 мача срещу "Левски", които са само победи
- Литекс загуби и двете си срещи със столичните отбори досега - 0:1 от ЦСКА и 0:2 от Локо (Сф)
- Милчо Ангелов и Омар Косоко най-често са влизали като смени от началото на първенството - по 3 пъти. Бумал и Колев пък са най-често сменяните титуляри - по 3 пъти
- "Левски" спечели с 1:0 предишното си гостуване на Литекс, но никога не е стигал до две поредни победи. В предишните шест гостувания в Ловеч впоследствие сините са записвали 3 равенства и 3 загуби
- "Левски" чака първа дузпа през този сезон. Не е отсъждана така още и срещу тима
- Само "Левски" и Хасково нямат точка като гост от началото на сезона