"Левски" уреди шестото си ново попълнение през този трансферен прозорец. "Сините" се договориха с 31-годишния офанзивен халф Марсио Иванилдо да Силва - Марсиньо. Очаква се сделката да бъде оповестена днес, а бразилецът да бъде представен като играч на клуба на официалната пресконференция на 22 юни, петък.

Така "сините" осъществиха истински трансферен удар, тъй като полузащитникът бе една от звездите на АПОЕЛ (Никозия) през отминалия сезон. А както е известно, кипърският тим направи фурор в Шампионската лига и достигна до 1/4-финал, където отпадна от Реал (Мадрид).

Още по-голям удар за тима от "Герена" е фактът, че "сините" успяха да го измъкнат без пари. Договорът на играча с АПОЕЛ не беше подновен, тъй като кипърският клуб обяви, че ще свива бюджета и не може да си позволи повече да разчита на Марсиньо.

Очаква се Марсиньо да се обвърже с "Левски" за срок от 2 години, пише още "Тема спорт".

Играчът е в тима от Никозия от 2010-а, като изиграва 58 мача и вкарва 9 гола. През последния сезон опитният халф има 25 двубоя и 2 попадения за АПОЕЛ. Марсиньо започва кариерата си в бразилския Сао Каетано през 2001-а, където е до 2003-а. Следва един сезон под наем в гранда Сантос, в който записва 28 мача. След това е продаден на Маритимо. Както е известно, в португалския тим преди години игра новият треньор на "Левски" Илиан Илиев.

Бразилският халф прекарва четири сезона в Маритимо, в които записва 140 мача и вкарва 17 гола.

БЛИЦ припомня, че до момента това лято "сините" вече привлякоха петима футболисти - Станислав Ангелов, Базил де Карвальо, Ромен Ели, Агиеманг Опоку и Роман Прохазка. Само за последния ръководството на "Левски" плаща трансферна сума на досегашния му клуб Спартак (Търнава), докато останалите играчи пристигат като свободни агенти.