Новото бразилско попълнение на “Левски” Рамон Лопес почти сигурно ще може да играе в мачовете на "сините" в Лига Европа, пише "Меридиан Мач". Те са на 4 и 11 юли с казахстанския Иртиш.

Смяташе се, че той няма да бъде картотекиран, тъй като бившият му клуб Волин (Луцк) имаше претенции към начина, по който е разтрогнал договора си. Крилото напусна украинците заради 5 неполучени заплати. Първоначално от Волин изразиха готовност да съдят “Левски”.

От украинския клуб обаче очевидно са се отказали от намерението си да дадат “сините” на съд, както се заканиха, като дори вече е пратена в клуба "жълтата карта" на футболиста. За съжаление на "сините" на този етап има и още един дребен проблем пред картотекирането на Лопес и това е, че той все още няма работна виза. Все пак се очаква този въпрос да бъде резрешен и той да бъде на разположение на Николай Митов за мачовете с Иртиш.

Все още не е пристигнала "жълтата карта" на друго ново попълнение на “Левски” - нападателя Цветан Генков. Очаква се обаче и неговите състезателни права да бъдат уредени за старта на сезона в Лига Европа. Единственият проблем при него е, че дълго време не е тренирал и не се знае кога точно ще навлезе в оптимална форма.

Третият нов Кевин Бру пък със сигурност ще е на линия за мачовете с казахстанците.