"Левски" ще плати около 200 000 лева на Черно море за услугите на офанзивния халф Мехди Бурабия, пише "Тема Спорт". Трансферът на французина с марокански корени е почти договорен между ръководствата на двата клуба. Така утре вместо да се появи на "Тича", той ще пристигне в София да мине медицински прегледи и да подпише със "сините".

В момента Бурабия е във Франция, тъй като бе получил по-дълга почивка от варненци. След като е разбрал за интереса на "Левски" към него, той е помолил шефовете си да приемат офертата.

Мехди Бурабия е роден на 7 август 1991 година, висок е 183 см. Започва да тренира футбол в Дижон, след което преминава в Гренобъл. С този тим дебютира на 18 години в Лига 1. Получава обаче тежка контузия и близо 1,5 години не играе футбол. След това подновява кариерата си в Лил, но пак получава травма.

В началото на 2015 година ръка му подава Локомотив (Пловдив). За "черно-белите" от "Лаута" той изиграва 11 мача в "А" група, в които се разписва веднъж. През лятото напуска и преминава в Черно море като свободен агент. През есента записа 18 шампионатни двубоя за варненци, в които бе точен три пъти. Феновете на тима пък ще го запомнят най-вече с красивия гол срещу Лудогорец на финала за Суперкупата, с който бе спечелен трофеят. 

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016