"Левски" победи Монтана с 2:0 в мач от 14 кръг на "А" група. "Сините" продължават да са на върха в класирането с 28 точки, на 4 пред Лудогорец и Литекс.

*На "Огоста" "Левски" не допусна гол за седми път от началото на сезона. Т.е. в половината мачове тимът не е инкарисал попадение. Три от срещите са при гостувания.

*"Левски" обаче не е и вкарвал повече от два гола в един мач вече 15 срещи. Това включва финалът за Купата на България срещу Черно море, както и 1/16-финалната среща с Поморие за Купата. За последно "сините" вкараха повече голове при успеха с 6:0 над Марек през минали сезон.

*Едва в 14-тия кръг "Левски" получи първата си дузпа през сезона, която Роман Прохазка превърна в гол. За последно "сините" получиха наказателен удар в 32 кръг на миналия сезон при 6:0 срещу Марек.

*Роман Прохазка и Божидар Краев вкараха четвъртите си голове от началото на сезона. С общо осем попадения двамата са реализирали половината от головете на отбора (16).

*Монтана продължава да няма победа над Левски в "А" група. От осем домакински мача тимът има само един равен - 1:1 на 29 септември 1996 година.

*Заб.: Фактите са от вестник "Тема спорт"

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016