Националният фенклуб на Черно море изпрати открито писмо до президента на БФС Борислав Михайлов, в което се настоява за кардинална промяна в родното съдийство. Привържениците на "моряците" недоволстват от отсъжданията на рефера Николай Йорданов в мача срещу Левски. "Сините" спечелиха с 3:2 на "Тича" след спорна дузпа.

Цялото писмо на феновете на Черно море:

Уважаеми г-н Борислав Михайлов

Ние, привържениците на Черно море, сме разочаровани и възмутени от тенденциозното съдийство на Николай Йорданов на мача ни с Левски на "Тича". Реферът не се придържаше към правилата, показа различен критерий на ръководство и по този начин предреши крайния изход и помогна на гостите за победата с 3:2. Видеозаписът от срещата ясно показва, че Йорданов допусна много грешки. Фрапиращите са три – неотсъдена игра с ръка на Тасевски преди втория гол на Левски, несъществуваща дузпа за "сините" за третия им гол и неотсъдена дузпа за Черно море.

Припомняме, че когато през декември 2009 година победихме Левски с 4:1 за Купата на България у дома, "сините" пуснаха жалба за отменен техен гол и бе сменен шефа на съдиите Димо Момиров. Сега нашето ръководство се жалва за измислената дузпа за Левски и очакваме БФС да покажат принципност и да наложат адекватни санкции.

Шефът на съдиите Костадин Костадинов призна, че ключовият момент в срещата на 20 септември във Варна е свързан с несъщестуващата дузпа за "сините" и намекна за наказание на Йорданов. Ние обаче смятаме, че трябва да се промени кардинално начина на работа с реферите у нас. Нека тези, които се занимават със съдийство в България, да копират модела от Германия, Холандия, Англия, Испания и други водещи футболни държави. Там арбитрите не се съобразяват с имената на отборите и отсъждат това, което виждат. Така върху резултатите влияят единствено спортно-техническите достойнства. Докато съдиите у нас свирят със страх или слугуват на определени клубове, футболът ни няма да се развива в правилната посока. Нещо повече. Реферите ще прогонят публиката от трибуните, след като погазват предназначението на футбола – игра , създадена да носи радост и удоволстие на хората.

22.09.2010 г., Национален фенклуб на Черно море
гр. Варна Предеседател: Иван Михайлов