Фен клуб "Сектор Г" публикува официална позиция като реакция на решението на Спортно-техническата комисия и полицията да ограничи феновете за мача с Локомотив (Сф). Както е известно, в официалния сайт на Българския футболен съюз се появи информация, в която се посочва, че за сектора за гости ще бъдат предоставени само 2000 билета. Отделно пък за Сектор "А" ще бъдат на разположение още 700.

Вчера, веднага след решението на СТК, "армейските" запалянковци реагираха остро. От "Сектор Г" са категорични, че нито един от организираните привърженици от над 40-те фен клуба и фракции, които са част от организацията, няма да закупи своя билет предварително. Това се прави в знак на съпричастност към всички хора, които нямат възможност да посетят касите на ст. „Българска армия”.

Срещата в "Надежда" е в събота от 17:30 часа.

ЕТО И ПОЗИЦИЯТА:

Армейци,

Фен клуб „Сектор Г” ви информира, че нито един от организираните привърженици от над 40-те фен клуба и фракции, които са част от организацията, няма да закупи своя билет предварително, в знак на съпричастност към всички хора, които са на работа в дните до петък и нямат възможност да посетят касите на ст. „Българска армия” и още повече към хората, които не са от София и още по-трудно биха могли да се сдобият с билети.

Принципно подкрепяме инициативи, свързани с предварителна продажба на ценните хартийки и щяхме да пропагандираме за ранно закупуване от наши привърженици, но след вчерашното решение на БФС и МВР, приемаме действията им за чиста провокация, целяща отблъскването на „армейската” общност от стадиона. Не е нормално в ситуацията, в която се намира целият ни футбол и в частност нашият клуб и това, че има няколко хиляди, които въпреки това искат да посетят двубоя, желанието им да бъде спирано по подобен начин.

Да не се продават билети, в деня на мача, на касите пред сектора ни на ст. „Локомотив” в кв.„Надежда”, си е чиста провокация. Призоваваме всички, които желаят да посетят двубоя и да подкрепят ЦСКА София да го направят и в събота да са на стадиона. Вярваме, че над 3000 „армейци” ще се отзоват, както го правиха и през целия сезон, пък от БФС и отговорните фактори, ако искат да отварят касите, ние ще бъдем там!

Фен клуб „Сектор Г”