Привържениците на "Левски" се похвалиха с поредна благородна инициатива. Те изчистиха гроба на бившия играч на отбора Захари Радев Гигов - Зарко.

Захари Гигов е бивш футболист на "Левски" (150 мача и 10 гола) и националния отбор. След идването на комунистическата власт е уволнен от работа, спрени са му футболните права и по-късно е изпратен в концлагера до Ловеч. Заедно с него е бил и Иван Карадочев, който по-късно е убит. Радев често е изпращан в Русе да работи по житата, там го и “освобождават“ след 2-3 години, оставен е в нищото, само по едни черни гащета. Зарко тръгва пеша от Русе до Видин, където е изселена жена му с 3 деца, докато е бил в лагера. До края на дните си остава сериозно болен, вследствие на травмите от лагера.

Бил е много добър приятел с вратаря Ради Мазников, който е убит от същите безродници. През 1941/42 след прословутите сблъсъци с отбора на Македония (Скопие), на път за София шофьорът на автобуса губи съзнание и автобусът излиза от пътя, без да се замисля, Зарко, който никога не е имал шофьорска книжка овладява автобуса и спасява целия отбор от сигурна смърт.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016