Фенове на „Левски” са били арестувани преди дербито на Рим между Рома и Лацио. Срещата завърши 2:2, а на трибуните се видяха знамена на привържениците на „сините”.

По информация от няколко италиански издания, вечерта преди срещата полицията е нахлула в ресторант, където са били привържениците на „Левски”, и е арестувала голяма част от тях. В една от техните коли са открити бомби, димки и пиротехника, която е била предназначена за внасяне на стадиона.

Органите са взели решение да ги задържат и да не ги пуснат да влязат на „Олимпико”, с което, според местните издания, са предотвратили сериозно инциденти по време на римското дерби.

Ултрасите на „Левски” са описани като „ужасяващи съюзници на лациалите”. Към тяхната група е имало и такава, съставена от английски хулигани.

Ръководните органи дори се готвят да променят законите за посещение на мачове заради българските привърженици. Първото действие на полицията е да забрани в следващите мачове на Лацио и Рома да има фенове, които нямат абонаментни карти. Лацио – Емполи на 18 януари и Рома – Наполи на 20 януари ще бъдат първите срещи, на които се влиза само с абонаментни карти.