За напрежение по оста Александър Томов и "ЦСКА Завинаги" призна председателят на движението Александър Чакмаков в предаването "Спорт 7" в ефира на НЮЗ7. Причината е в забавянето на обещаните от идеолога на ЦСКА акции срещу извършените от сдружението ремонти и подобрения на "Армията".

"Подменихме 4000 седалки и Сектор "А" в знак на добра воля. Не искаме нищо срещу това. Но за другите ремонти трябва да получим акции. Разговаряли сме с Томов, има обещания, но не сме видяли акции. Те не са ни самоцел. Чрез тях искаме да привлечем и други собственици, рекламодатели. Идеята ни е един ден ЦСКА да се управлява от дружество тип фондация, каквито управляват големи клубове като Барселона и Байерн. Срещали сме се с Томов веднага, след като обяви, че има нужда от помощ. Каза ни, че няма нужда от нас в управлението, но му трябват пари. Казахме, че пари така няма да даваме и така започнаха взаимоотношенията ни", каза Чакмаков.

Той е силно притеснен дали ЦСКА ще успее да вземе лиценз напролет.

"Проблемите ще настъпят май месец. Аз лично съм много притеснен относно реалната възможност клубът да не вземе лиценз. Става въпрос за много пари, за милиони. Клубът е гледан под лупа от УЕФА. Алармирам обществеността сега, януари месец, да не се окаже, че май месец лиценз няма да бъде взет. Тогава няма да има ДАНС, няма да има Батков, няма да има друг клуб. Миналият път всички застанахме зад г-н Томов, но сега всичко е коренно различно. Тези хора сами са се нагърбили да издържат клуба, нагърбили са се с отговорността да намерят пари, да дават. Ако май месец клубът не вземе лиценз, което значи, че ще бъде обявен в несъстоятелност и ще има фалит с всички негови последици, тогава ние отново ще се съберем, ще обмислим, ще видим цифри и данни. Не е приятно аз да кажа, че ЦСКА ще играе в долна дивизия, но мен това лично не ме притеснява. В крайна сметка Рейнджърс, Ювентус, "Ботев" (Пловдив) играха в по-ниски дивизии. За мен това не е най-лошото. По-важно е при такива събития "червената" общност да бъде обединена", добави председателят на „ЦСКА Завинаги” Александър Чакмаков.