Не всеки ден се случва двама братя да играят един срещу друг в мач от "А" група. Днес това може да стане в срещата на Берое с Локомотив (София). В нея "войната" е между Стефан Велев от състава на домакините и по-големият от него с близо 5 години Васил Велев, който е част от "железничарите". Стефчо приема брат си на стадиона под Аязмото от 17:30 часа в първия двубой от програмата на 18-ия кръг в "А" група.
3_6.jpg
До момента двамата са играли три пъти един срещу друг. Разменили са си по една победа, а веднъж не са се побеждавали.

"Нормално е да се дразним един друг. Враждата обаче е само на терена. След мача може би ще сме заедно на вечеря. Ще се приберем при родителите си. Не знам те за кого ще викат", коментира Васил Велев пред БЛИЦ.

"Дано днес бием в Стара Загора, за да поведа на брат ми с една победа. Но ако паднем, няма да му позволя да си брои успеха, тъй като май ще съм резерва, а дори може и да не играя днес", добави халфът на "железничарите", който в понеделник влезе на смяна при победата с 2:0 срещу Локомотив (Пловдив).

По-големият Велев уточни предишните три сблъсъка с брат си. Като играч на Видима-Раковски Васко пада в Севлиево с 1:2 от Стефчо, който втори сезон е в Берое, а вече стигна и до мъжкия национален отбор на България. След това следва равенство 1:1 под Аязмото, за да се стигне до победата с 3:0 на "железничарите" през есента над селекцията на Илиан Илиев. Все още обаче нито един от двамата не е вкарвал гол в мач, в който на терена е брат му.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ