Вратарят на Славия Марио Кирев е готов за националния отбор. Това обяви пред БЛИЦ треньорът на "белите" Радостин Станев. Според него и ветеранът Георги Петков също все още може да помогне с опита си на "лъвовете".

"Петков и Кирев могат да помогнат на националния отбор. Георги е бил национал и е дал много. Веднага ми изплуват в съзнанието доста негови добри мачове. Марио дава сериозна заявка за титулярно място. Предстои ни още малко работа. Има неща, които искам да коригирам с него. Израства, показва го с мачовете. Много е сигурен вече в рамката, намесва се добре при центриранията. Единствено работата с крака трябва да подобрим. Марио е на 26 години. Тайничко се надяваме да може един ден да стигне до “А” отбора. Бил в младежкия, пожелавам му да се докосне и до първия. За да играеш в националния тим трябва да си перфектен, заяви Станев.

- Искам да използвам тази възможност и да кажа, че Божидар Митрев се представи прекрасно срещу Италия. Лично го поздравих.
Чисто психологически Марио преодоля вече това, че беше привлечен в “Ювентус”, но не се утвърди там, а беше преотстъпван къде ли не през последните години. Той от мач на мач си връща самочувствието и нивото, на което е бил преди Ювентус. В Славия вече има 14 мача. Мисля, че основният му проблем е бил, че за 4 години реално беше изиграл съвсем малко срещи. Класата идва с игровата практика. На прав път сме."

Станев коментира и факта, че Славия е с втората по сила защита в “А” група. Само Лудогорец има по-малко допуснати попадения. "Това не може да не ме радва. Спомням си първия ни разговор на мен и на Иван Колев преди една година, когато поехме отбора. В съблекалнята думите на старши треньора бяха, че абсолютни всички футболисти трябва да се ангажират със защита. В “Славия” и нападателите помагат в отбрана. На това се дължат и добрите ни показатели. Колективна заслуга е. Старши треньорът е големият “виновник”. 3 допуснати гола за 8 кръга – това не може да не ме радва. Мисля, че и вратарите имат принос за това. Естествено, крайно време е да започнем и да вкарваме. Много ни липсва Ради Василев, страшно много. За жалост тази травма го върна назад. Липсва ни", призна 40-годишният специалист. МИЛЕН ДИМИТРОВ/БЛИЦ


"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016