За един от футболистите на ЦСКА дербито с "Левски" беше по-специално. Бразилецът Жуан Фелипе не само се наслади на класическата победа с 3:0, а и видя сняг за пръв път в живота си. БЛИЦ научи, че полузащитникът се е радвал като малко дете в сутрешните часове на вчерашния ден, когато зърнал през прозореца падащите снежинки.

Стойчо Младенов и играчите му бяха на лагер в хотел в Студентски град, а Фелипе побързал да се покаже навън и да се наслади на снежната феерия. Бразилецът дори помолил съотборници да му направят снимки, след което изпратил фотосите на роднини и познати в родината си.

Не само Фелипе игра за сефте на сняг вчера. БЛИЦ научи също така, че това за първи път се е случило и на Луис Соарес - Платини. Футболистът от Кабо Верде досега не бил играл на сняг, но е виждал преспи за разлика от бразилския си съотборник.

В срещата с "Левски" вчера ЦСКА постави своеобразен рекорд в дербито. "Армейците" излязоха на терена с цели 9 чужденци в стартовия състав и само двама българи - защитниците Венцислав Василев и Александър Тунчев. Досегашното върхово постижение в това отношение бе също на "червените" - при предишната им победа с 2:0 на 27 юли, когато титуляри бяха осем чужденци и трима българи - Апостол Попов, Александър Тунчев и Антон Карачанаков.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите