Министърът на младежта и спорта Радостин Василев поздрави Левски за спечелената Купа на България и заяви, че „сините“ са били по-добри срещу ЦСКА за успеха с 1:0 във финала на турнира. Той се замислил и за законопроект за пиротехниката по стадионите.

„Честита купа на Левски. По-добрият отбор бяха. Надявам се да съм им на кадем оттук нататък и да имат много купи и титли. Като цяло слаб мач, но Левски бе по-силен през второто полувреме и заслужено спечелиха. Радвам се за тях. Левски и ЦСКА трябва да разпределят основните медали и купи в България“, заяви Василев след мача.

„Много хора и емоции. Хубаво е да има толкова публика, но сериозно се замислям за законопроект за пиротехниката по стадионите в България. Това трябва да се криминализира, че България категорично изостава. Тези бомби и взривове гонят другите хора от стадиона. Трябва да има повече мерки за сигурност. Да, не разполагаме с модерни съоръжения за момента, но трябва да се подобри това. Мисля, че организацията бе на добро ниво. Левски трябва да празнува. В моето интервю не съм казвал името на Красен Кралев. Той разпознаел ли се е в него. След като се е има от какво да се притеснява. Не говоря празни приказки. Тежки дни предстоят за него оттук нататък“, добави министърът на спорта.