Станимир Стоилов, който изведе Левски до спечелването на Купата на България, логично беше много щастлив след победата с 1:0 над ЦСКА. Единственото попадение на финала вкара Илиян Стефанов в 57-ата минута. 

Мъри Стоилов обясни веднага след дербито, че основна заслуга за успеха имат феновете на Левски. Той е на мнение, че с този триумф донякъде се компенсира дългото чакане на трофей - цели 13 години. 

"Аз мисля, че колкото и да не зачитат, това, което постигна клуба е благодарение на феновете най-вече, трудът на футболистите, разбира се, както и на всички в клуба. Всичко за тези 13 години им се върна. Аз се върнах прекалено амбициран да спасим Левски. Работих честно и почтено, Господ гледа тези неща. Всичко, което направихме, е за да върнем любовта на хората. Напълно заслужено победихме", каза Стоилов.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Мъката, която изживяхме всички през тези години, бе много голяма. За мен мъката бе огромна, въпреки че бях фен. През цялото време имаше сълзи в очите ми, защото исках да видя развиващ се Левски. Не очаквах толкова бързо да вземем купи", добави Мъри. 

"Върна се любовта и респекта на феновете. В съблекалнята пяхме песни след последния съдийски сигнал. Такава любов и подкрепа не може да не даде резултат. Градим отбор с трофей. Бях казал, че ако се класираме за Европа, ще е като спечелена шампионска титла. Не искам да обещавам надграждане. Трудно можем да говорим затова в този момент. Трябва да има на какво да стъпиш, а ние трябва да се спасяваме", каза още Станимир Стоилов. 

"Тази купа я исках най-много заради хората, заради привържениците на Левски. В мен последните шест месеца имаше само сълзи. Много работа... Имахме отбор, който се развиваше постепенно. Исках да виждам растящ Левски. Не очаквах, че толкова рано ще извоюваме трофей", продължи той.

"Много далеч е синята приказка в Европа. Ако клубът не се стабилизира, много трудно можем да говорим за надграждане. Левски, за да е силен и постоянен, трябва да има повече стабилност. Ако има добри оферти, ще продаваме. За спасението на Левски няма да жалим нищо. Винаги ви казвам, ако виждам светлина в тунела. Ще работим денонощно. Знаете как става надграждането. Не можем да се оплакваме. Много хора работиха в Левски с огромни пари. Рано дойде тази купа, но любовта беше огромна", добави Мъри Стоилов.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022

Снимкa АНТОН УЗУНОВ:

 



Снимки LAP.BG: