Треньорът на Пирин (Благоевград) Милен Радуканов бе изключително доволен и благодари на своите футболисти за характера и мъжеството, които показаха при победата с 3:2 над Етър. Наставникът на "орлетата" каза, че играчите му са играли срещу Етър единствено с идеята да победят и да вземат 3 точки.

"Ключовите моменти за победата са желанието и характера на футболистите. Цяла есен изкарахме с група от 14 човека. Мисля, че днес бе върхът на мъжеството, което показаха футболистите. Днес играхме само за трите точки. Поздравявам ги и им благодаря.

Само един бонус за играчите са да се покажат в следващите два мача. Имаме точките, които си бяхме планували. Доволен съм от играчите. Суда и Башлиев бяха наказани. Няма от какво да съм недоволен от играчите. Важно е да се раздаваш в това, в което правиш.

Характерът в този град и на този стадион го има. Сигурен, че на друго място в такава обстановна, нещата няма да изглеждат така.

Чисто футболно владеехме инициативата до първия гол. След това от елементарна грешка допуснахме попадение. Там имаше спад. На полувремето им казах, че на полувремето трябва да играят за Траянов. Радвам се, че всички се мобилизираха и играха за него.

Доволен съм от всичко. Бяхме подготвени за схемата на Етър. Изковахме успеха, който  коства много сили и нерви.

Никога не губя надежда, надявам, че ще дойдат по-добри дни. Дължат ни се много неща, но показахме, че се справяме. Декември трябва да се вземе генерално решение. Ако така продължават нещата, най-вероятно и някои играчи ще ни напуснат. Играчите са свободни да си ходят. Прави им чест, че останаха и играят. Всеки е в правото си да вземе решение за себе си", заяви Милен Радуканов пред Диема Спорт след срещата в Благоевград.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма