“Нормално е преди началото на лятната подготовка да се разделяме с футболисти и да привличаме нови попълнения. Вече се разделихме с Радослав Димитров, вероятно до края на деня или до утре това ще се случи и с други играчи”, заяви пред БЛИЦ старши треньорът на Славия Милен Радуканов.
 
“Питате ме за Радо Димитров? В неделя от 17.30 часа ще има пресконференция, на която ще отговаря на всички въпроси”. Така наставникът отговори на въпроса дали националът е отстранен от Славия, след като не искал повече да остане в тима.
 
“Искам да уточня нещо много важно. В Славия има йерархия, която чинно се спазва. Треньорският щаб обсъждаме, дискутираме, вземаме решения, които аз, като наставник, одобрявам. Изпълнителният директор Веско Събев след това се обажда на футболистите и ги уведомява. Йерархията не ми позволява аз да им звъня”, категоричен бе Радуканов.
 
Той призна, че се водят разговори с няколко футболисти. Както е известно, в плановете на Славия са любимецът на “бялата” публика Димитър Везалов, отбелязал си прословутия автогол, отнел титлата на “Левски”, Иван Цветков, Жереми Манзоро, Мичел Бургзорг и други.
 
Везалов трябва днес да разтрогне договора си с “Ботев” (Пд) и официално да парафира с “белите”. Утре на “Овча Купел” очакват това да стори и доскорошният играч на Черноморец Манзоро. Водят се преговори и с Иван Цветков, който умува дали да сложи край на кариерата си или да подсили Славия.

Първата лятна тренировка на "белите" е в неделя от 18 часа.