“Питате ме дали съм съгласен да водя националния отбор? Та кой не мечтае. Аз не правя изключение, защото това е най-високото стъпало в кариерата на всеки треньор”, заяви наставникът на ЦСКА Милен Радуканов на пресконференцията преди дербито със Славия.
 
“Щом Венци Стефанов е казал, че трябва аз да поема националния тим, значи разбира от футбол”, добави с усмивка специалистът, който на 12 декември ще навърши 39 години.
 
Както е известно, след уволнението на Лотар Матеус се появиха няколко варианта за негов заместник. Сред тях е и Милен Радуканов, макар че на този етап най-близо до поста е Любослав Пенев.

За предстоящия мач със Славия Радуканов няма да може да разчита на Иван Бандаловски, Денис Халилович и Мартин Дечев.

Нападателят Янис Зику пък до последно ще бъде под въпрос, въпреки това обаче румънецът ще е в групата и е по-вероятно да се появи в игра през второто полувреме.
 
“Не бива да подценяваме Славия. Ни най-малко. Мартин Кушев е млад и добър специалист. А и напоследък с “белите” играем трудно. До края на есенния полусезон ни предстоят много тежки мачове. Не казвам, че досегашните са били леки, но от тези, които ще изиграем, зависи дали ще запазим първото място. През паузата на първенството работихме доста усърдно. И най-вече – спокойно, тъй като по това време медиите бяха насочили изцяло вниманието си върху националния отбор”, каза още Радуканов.