Треньорът на ЦСКА Милен Радуканов е щастлив от възможността да води отбора в мач на стадион “Българска армия”. От началото на сезона тимът домакинстваше на “Васил Левски”, но за важния полуфинал от турнира за Купата на България приема Литекс в ремонтирания си дом. Срещата е утре (20 април) от 21,00 часа.

”Надявам се футболистите да не са пренавити от това, че ще играем на нашия стадион. За всеки треньор е мечта да изведе ЦСКА на “Българска армия”. Теренът е по-добър от преди месец, има още какво да се желае, но двубоят ще се проведе тук. В последните дни беше много студено и това не позволи на тревата да израсне и се наложи да бъдат поставени допълнителни чимове”, заяви Радуканов.

”Очаквам мачът с Литекс да мине добре за нас и да победим. Гледах няколко пъти записи от равенството за първенството от преди няколко дни, както и мача през есента в София. Всеки път правим видеоразбор преди мачовете. Дали ще има специално видео за играчите преди мача с Литекс ще преценя в последния момент”, допълни треньорът.

Той коментира кадровите проблеми на съперника, който ще бъде без национала Николай Бодуров и бразилеца Том. ”Отсъствието на Том и Бодуров си е проблем на Литекс. Класният отбор не би трябвало да се притеснява когато един или двама излязат от стоя. Затова тренират 25 футболисти. Естествено, че мачът е по-специален, тъй като посрещаме шампиона и лидер в класирането”, каза още Радуканов.

Запитан за изваждането от групата на поспаланкото Килиън Шеридън той добави: “Дори и Сър Алекс каза, че не робува имена и няма сантименти. За нас няма значение кой колко струва, старая се да използвам футболистите в най-добро състояние. Преди имаше играчи които не попадаха в групата, а сега са титуляри. Който е готов, той ще играе.”
СТЕФАН РАЛЧЕВ, БЛИЦ