Треньорът на ЦСКА Милен Радуканов заплаши новата покупка Янис Зику със солена глоба заради излишните килограми. Румънецът пристигна на “Армията” натежал и това веднага направи впечатление на треньорското ръководство.

“Янис Зику тежи 79 килограма и половина. Трябва да стане 77 и половина – 78. Мисля, че 2 килограма сега в Холандия ще ги свали. Ако не ги свали, ще има глоба, тя си тече всеки ден”, заяви Радуканов на заминаване за Холандия. “Червените” потеглиха днес сутринта за втория си подготвителен лагер. Първата контрола е на 13 юли срещу ПАОК.

На въпрос дали клубът се развива в правилна посока, след като няколко човека напуснаха в последните няколко дни, Радуканов отговори: “Всеки избира къде да работи. Щом съм тук, значи съм доволен. Ще върша работата си на 100%, докато ми се дава такава възможност. Ако някой ден съм недоволен, и аз ще си тръгна.”

„Все още отговарям повече за спортно-техническите въпроси, другите неща се опитваме да ги реорганизираме. Джони Велинов ще отговаря за школата и там ще носи много голяма отговорност, защото аз не мога всеки ден да се меся в работата. При децата най-важното са условията и да ги учим правилно, а резултатите идват с времето”, коментира Милен Радуканов.

“Доволен съм, всичко е наред, всички се вложиха максимално на двуседмичния лагер на Боровец. Сега трябва да избистрим игровия облик. Имаме 5 контроли, трябва да наблегнем на игровата подготовка. 26 играчи заминават с нас. Може след лагера в Холандия да бъде преотстъпен още някой от младите”, допълни още наставникът.

“Сега подготовката е насочена към първия кръг на първенството, а преди това имаме и суперкупа, която трябва да спечелим. Няма да пращаме човек в Черна гора, ще наблюдаваме Литекс на домакинския мач и всичките им по-сериозни контроли ще бъдат заснети и наблюдавани”, завърши специалистът./БЛИЦ