Бразилският нападател на ЦСКА Жуниор Мораес има предварителен договор със Стяуа. Това твърдят две румънски издания, като се позовават на източници от клуба. Както е известно, футболистът подписа с българския тим в началото на лятото, но продължават информациите, че ще бъде преотстъпен на Стяуа и обвързването му с “червените” е просто формалност и заобикаляне на закони в северната ни съседка.

Собственикът на Стяуа Джиджи Бекали и днес заяви: “Сто на сто Мораес е наш. Ще го вземем, тъй като продадохме Биласко в Китай.” Според румънската преса Жуниор Мораес има контракт със Стяуа, който ще влезе в сила от момента, в който излезе решението на ФИФА.

Световната футболна централа трябва да обяви днес или утре на кой клуб принадлежи Мораес – на румънския Глория Бистрица или на ЦСКА. Президентът на румънския тим Жан Пядурану продължава да твърди, че играчът има още една година договор с клуба и ще сезира Спортния съд за това, че Мораес е играл в контрола на българския тим (б.р. – проверката с Бдин (Видин) в петък). Сагата с футболиста е огромна и в момента той е със спрени права. Това е заради съдебен спор между бившия му клуб Глория Бистрица и Металург (Донецк), на който е бил продаден през зимата. Украинците обаче не платили трансферната сума и от Глория сезирали ФИФА, с което спрели правата на Мораес./БЛИЦ