Португалският нападател Кристовао Да Силва Рамос вече официално е футболист на "Левски", след като подписа договора си с клуба. Контрактът е за срок от 2,5 години, информираха от пресслужбата на "сините".

По-рано през деня Рамос премина през задължителните медицински прегледи и уточни личните си условия по контракта. Това се случи, след като ръководствата на "Левски" и на досегашния му отбор - Анортозис, се споразумяха за трансфера.

Португалецът ще отпътува утре с "Левски" за подготвителния лагер в Анталия. Той е второто ново попълнение на "сините" за тази зима. По-рано на "Герена" пристигна сънародникът му Нуно Пинто, който е ляв защитник. Силата на Рамос пък е на дясното крило на атаката. Бившият му треньор в Анортозис Станимир Стоилов сподели пред БЛИЦ, че може да играе и отляво. Мъри се изказа ласкаво за Кристовао, за когото каза, че е страхотен футболист и истински лидер на терена.

В "Левски" само могат да бъдат доволни, че този път случиха на здрав футболист, след като тази зима вече си изпатиха със Зезиньо, който се оказа контузен и беше отпратен обратно за Бразилия. "Сините" също така изявиха желание да привлекат и Ламин Диара от Партизан, но и той не е много годен за футбол. Сега обаче очевидно извадиха късмет и привлякоха играч, който дори е в оптимална форма. Това е така, тъй като първенството на Кипър е в разгара си, а Кристовао е твърд титуляр в Анортозис. От началото на сезона той е взел участие в 11 шампионатни срещи, като няма отбелязан гол.

Рамос е роден на 25 март 1983 година в Лион (Франция). Висок е 174 см. Юноша е на Порто, а от 2009-а заиграва в Анортозис. Преди това е бил и друг тим от Кипър - АЕП (Пафос). В Португалия пък не успява да стигне до "А" тима на Порто и в продължение на 3 години играе за "Б" формацията на "драконите", след което е бил в Пеняфиел и Лейшоеш.

Вижте част от изпълненията на Кристовао Да Силва Рамос: