Нападателят Димитър Рангелов, който се разписа при равенството 1:1 с Дания в световната квалификация в петък, коментира, че колективът в националния отбор е отличен и за първи път в държавния тим има настроение за тренировки и лагери. Във вторник от 21:00 часа селекцията на Любослав Пенев се изправя срещу Чехия в Прага.

"Мачът с Дания вече е в миналото. Нищо не можем да променим. Допуснахме доста грешки, надявам се да не ги допускаме повече. Отдавна не съм виждал в националния отбор да има такъв отличен колектив", коментира Рангелов в предаването „Спортът по Канал 3 с Крум Савов”.

"Много съжаляваме, че не победихме. Изгубихме 2 точки, които ще ни трябват. Но може да погледнем и така, че сме спечелили една, защото дълго играхме с човек по-малко. Вече не мислим за този мач, защото имаме двубой с Чехия. Това вече е на дневен ред за нас. Допуснахме грешки, които трябва да изчистим, но се надявам, че в Прага ще сме по-добри", обясни нападателят.

По отношение на ситуацията, при която бе изгонен бранителят Иван Бандаловски, Рангелов заяви: „Мачът му тръгна много добре на Бандата. Не е искал да го направи това нещо, случва се на всеки. Беше малко като че ли прегорял за самата ситуация. Направи няколко страхотни пробива по крилото и центрирането, при което стана гола. За съжаление така се случи, никой не го вини."

”Понякога е доста неприятно за някой футболист да стои постоянно на пейката. При нас е точно обратното - всички нападатели получават шанс от Любослав Пенев”, добави бившият играч на Славия.

"Ако си използваме качествата и уменията, няма да имаме никакви проблеми. Чехите не са по-големи от другите отбори, с които играхме. Аз винаги съм казвал, че в България се раждат най-големите таланти и винаги съм предупреждавал съперниците, че трябва да внимават с нас", коментира още Рангелов, който говори и за клубния си тим, където постоянно го критикуват - "За разлика от тук, в Люцерн, чужденецът е винаги виновен. Там имам проблеми по-скоро от това, което се пише от медиите. Иначе съм в добро отношение с треньори и ръководители. Заради една дузпа ме изкараха антигерой, а тя беше в първата минута и не бе решаваща, както се казва в пресата. Просто там всички обвиняват чужденците, а си тачат техните играчи. Човек, който не разбира от футбол ме набеди и оттам тръгна всичко. Аз давам максимума от себе си и не мога всеки мач да съм на върха. Надявам се, че след този гол срещу Дания нещата ще тръгнат нагоре."