Капитанът на ЦСКА Петър Занев се сбогува с отбора след последния мач на „червените“ за този сезон при победата с 2:0 над Берое на „Българска армия“. Защитникът благодари на клубното ръководство за дадения му шанс и изрази съжалението си, че толкова късно е дошъл при "армейците". Занев призна, че желае да приключи кариерата си в родния Пирин (Благоевград).

„За съжаление загубихме предишния мач и не успяхме да се преборим за второто място. Убеден съм, че следващата година този отбор има много потенциал и ще се бори за шампион. За нас беше важно да останем в битката за титлата, но впоследствие като загубихме много мачове, за наше щастие спечелихме Купата. Имаше мачове, в които сами бяхме виновни, но и други фактори повлияха. Имаше доста грешки в наш ущърб, но вината е само в нас. Трябва да работим върху постоянството", започна бранителят в предаването "Домът на футбола" на DIEMA SPORT.

„И Соу, и Антов доста помагаха, но тези които дойдоха на тяхно място също имат качества. Трябва им малко време, за да свикнат с обстановката. Аз съм българин и като се връщах от чужбина, първите 5-6 месеца ми бе доста трудно", каза Занев.

„Това бе моят последен двубой. Искам да благодаря на ръководството, че ми даде тази възможност, на всички старши треньори, с които съм работил. За мен бе голяма чест и удоволствие. На тази възраст...единственото, за което съжалявам е, че дойдох на тази възраст в ЦСКА. Само хубави спомени", откровен бе защитникът.

„Аз съм доста самокритичен към себе си. До мачовете с националния отбор всичко вървеше добре. След това тази дузпа в 90-ата минута, за мен не съществува. Мачът с Царско село, където направих грешките. Така се случиха нещата, че за 20-30 дни...в цялата си кариера не съм допускал толкова грешки. Имам желание да поиграя още 1-2 години, защото физически се чувствам добре“, призна стожерът.

„В момента не съм разговарял с никой. Искам да свърша кариерата си в отбора, откъдето съм тръгнал, но всичко е въпрос на преговори и желание. Все още не съм разговарял (б.ред. с Уорън Фийни). Чаках да свърши сезонът. Тепърва ще разбера. Феновете на ЦСКА са №1!", завърши бранителят.