Новата звезда на Литекс и "А" група Симеон Славчев набързо привлече вниманието на редица европейски клубове. Талантът вече е водещ голмайстор на "оранжевите" с 11 попадения от началото на първенството и по всичко изглежда, че в Ловеч трудно биха до задържали след Нова година. Треньорът Златомир Загорчич също сподели, че Литекс би пуснал Славчев да се развива зад граница при добра оферта за клуба.

Френският мениджър Антъни Раво от компанията "Скаутинг тийм", която представлява играча, изпрати изявление до БЛИЦ, с което обяснява ситуацията около звездата. В съобщението също така се казва, че на този етап Славчев е фокусиран изцяло върху представянето си с екипа на Литекс.

Изявлението е по повод изявления на различни мениджъри, основно от Италия, а също така и на медии от Англия, където се цитират думи от името на играча.

"Мениджъри от Италия, Франция или откъдето и да е нямат право да говорят от името на футболиста Симеон Славчев. Истина е, че доста агенти и клубове се интересуват от Славчев, постоянно събират информация и наблюдават много негови мачове", заяви Антъни Раво.

"Това е нормално предвид нивото, което демонстрира той в клуба си Литекс, а статистиката говори красноречиво - 11 гола в 18 мача. Симеон е сериозен професионалист, който в момента е фокусиран само върху едно нещо - следващите мачове с Литекс и ще даде всичко от себе си за клуба и за феновете му. Целият този шум около него в момента са само спекулации и ние искаме той единствено да бъде спокоен. Смятаме, че в момента не е правилният момент да се говори за негов бъдещ трансфер или друго, извън представянето му на терена", се казва още в изявлението.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ