Новият национален стадион ще бъде построен в местността “Къро”, която се намира точно срещу новата спортна зала “Арена Армеец”. Това ще предложи на правителството междуведомствената група, която вчера имаше поредното си заседание.

В последните дни е било разисквано евентуално събаряне на стадион “Георги Аспарухов”. Това обаче може да доведе до безкрайни съдебни спорове и реституционни претенции, пише “24 часа”. Освен това е можело да се стигне до протест на феновете на ЦСКА.  Това щяло да бъде поредната държавна помощ за вечния враг, като ще му бъде направено безплатно и ново игрище, което да отговаря на всички съвременни изисквания.

Заради “Арена Армеец”, построена върху мястото където бе школата на “червените”. Така играчите от ДЮШ на ЦСКА останаха без терен за тренировки или мачове. ЦСКА е и единственият тим, който плаща наем за своя стадион, а всички останали, включително и “Левски”, си ползват своите безвъзмездно и безплатно.

Един от проблемите, заради които се търси ново място за стадиона са военните. Сега пък имали блокове, които нямало как да се преместват. Заради тяхната площадка и огромни резервоари бе решено да не се строи във Враждебна. Втората причина бе, че ще може да падне и категорията на летището, а и според изискванията самолетите не могат да кацат докато прожекторите на стадиона светят.