Заместник-председателят на съдийската комисия към БФС Костадин Гергинов разкри кой е отговорен за големия скандал с назначението на Никола Попов за рефер на дербито между ЦСКА и Левски преди финала за Купата на България в неделя (17:00 часа).

Припомняме, че ЦСКА излезе с гневна декларация, че тимът ще бъде "ритуално посечен", а треньорът на Левски Станимир Стоилов отвърна, като обвини Гриша Ганчев, че е "свикнал да назначава съдиите на българските мачове".

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Според Гергинов решението Попов да бъде пратен на дербито, а не както мнозина очакваха Георги Кабаков, е еднолично на шефа на съдиите Виктор Кашай.

"Декларацията на ЦСКА не мога да я коментирам, нито наряда. Това, което мога да кажа, е, че Никола Попов е назначен еднолично от Виктор Кашай. И аз като вас научавам нарядите от сайта на БФС. Каквито въпроси имате, трябва да ги зададете към него, макар че доколкото знам, той е в чужбина сега. Надявам се на финала за Купата на България Никола Попов да се справи и да няма проблеми", заяви пред "Мач Телеграф" доскорошният председател на съдийската комисия Гергинов.