Столичният общински съвет ще разгледа доклад от кмета на София Йорданка Фандъкова за одобряване на кандидат, който да изгради на територията на Столична община спортен комплекс. Това съобщиха от пресцентъра на СОС. Става въпрос за проекта на бившия футболен национал и председателят на Управителния съвет на Левски Даниел Боримиров. 

Това е първото предложение, което е направено според измененията в Наредбата за управление и разпореждане с общински спортни обекти от юли миналата година, с които се разшириха възможностите за публично-частно партньорство при изграждане на спортни обекти и съоръжения на територията на столицата, пише stolica.bg.

На практика се дава възможност да се учредява право на ползване и право на строеж безвъзмездно за срок до 30 години единствено в полза на спортен клуб, спортна федерация и обединен спортен клуб.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Инициатор на промените бе председателят на СОС Георги Георгиев, като по този начин терени, които са занемарени и неизползваеми ще се превърнат в облагородени и притегателни за софиянци и гостите на града места и ще дадат възможност за развитието на спорта в столицата. В момента текат процедури за още четири спортни обекта на територията на София.

Предложението на Сдружение „Спортен клуб Витоша спорт 2015“, е да изгради спортен комплекс в район „Люлин“, като поеме разходите за експлоатация и поддръжка на обекта за период от 25 години, а след изтичането на този срок да бъде дарен на Столичната община. Спортните съоръжения ще могат да се ползват безплатно от гражданите в определени часове в рамките на 16 часа седмично, съгласно изискванията на конкурса.

Проектът бе представен и одобрен от конкурсната комисия, в която участват общински съветници от различни политически групи в СОС.

„Спортен клуб Витоша спорт 2015“ се представлява от бившия футболен национал Даниел Боримиров и спортната организация има лиценз и е в регистъра на Министерство на младежта и спорта. Вече има идеен проект на спортното съоръжение.

Окончателното решение ще вземат общинските съветници на заседанието на градския парламент в четвъртък.