Председателят на Управителния съвет на Левски Даниел Боримиров съобщи, че "сините" са направили и последната вноска към Петър Хубчев и екипа му и по този начин задълженията към бившия треньор на клуба от "Герена" вече са изчистени. Както е известно, столичани дължаха на специалиста 800 000 лева.

Боримиров говори и за спечелването на Купата на България, като призна, че се надява това да бъде начало на нова "Синя приказка".

"Мислим по въпроса за трансферите и се надявам да успеем. Ивелин Попов очакваме да се възстанови бързо и да води нападението ни. Този месец изчистихме последната вноска към Хубчев и сега почваме към Насиру Мохамед. С помощта на спонсори ще се стремим да изчистим задълженията", каза Боримиров при гостуването в "Арена Спорт". Той влезе в студиото на БНТ с трофея, който Левски спечели след победа с 1:0 над ЦСКА на финала на 15 май.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Ще се стремим да вземем футболисти, които да надградят нивото, за да създадем конкуренция в отбора. Нуждаем се от поне двама-трима футболисти“, продължи председателят на Управителния съвет на Левски. 

„Купата е радост за фенове, привърженици и всички в отбора. След дълга суша от 13 г., ние отново спечелихме трофей. Винаги мачовете срещу ЦСКА имат значение, защото резултатите остават в историята. Няма по-сладка победа от тази над ЦСКА. 2005 г. спечелихме Купата срещу ЦСКА с 2:1. Надявам се сега да започнем втората част от приказката. Всички искаме надграждане, но то е свързано с пари. В момента нещата вървят в добра посока. Левски има да изплаща стари задължения и това ни спира, но сега е момента спонсорите да помогнат на Левски. Левски е посещаван от над 10 хил. човека във всеки домакински мач”, каза още той.

„Присъствието на Мъри е огромно. Той вдъхна увереност в отбора, върна дисциплината. Ние не очаквахме толкова бързо да се случат нещата. Трудно хегемонията срещу Лудогорец може да бъде прекъсната, но показваме, че вървим във възходяща линия“, добави Боримиров.

Председателят на Управителния съвет на Левски сподели и възгледите си за детско-юношески футбол в страната и възможното реконструиране на футбола в родния елит.

„Всеки отбор в България трябва да има база като Лудогорец и от части като тази на Ботев (Пловдив). Аз не мога да се сетя какво е направила държавата за спорта в последните 30 г. Когато имаше подкрепа на държавата, имахме много медалисти. Сега трябва да се инвестира в обучението на треньорите в школите. В България зимата условията не са добре. Искаме от март да започне първенството и да свърши ноември. Лятото стадионите отговарят на изискванията. Ще намалим и парите, които се дават за подготовка през лятото. Отборите в евротурнирите ще бъдат и в добро физическо състояние“, коментира още Боримиров.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022