Контролата между ЦСКА и унгарския шампион Ференцварош, която бе планирана за днес, няма да се състои поради изричното настояване на треньора на червените Саша Илич.

От Борисовата градина не уточниха какво е продиктувало подобна мярка, но според информация на „Тема Спорт“ причината е големият брой контузени футболисти в отбора на ЦСКА и липсата на състав, с който „червените“ да проведат проверката.

При това положение Илич е преценил, че не разполага с необходимия брой играчи, за да може да пусне два различни състава в мачове, които са в два последователни дни. В понеделник „армейците“ загубиха с 0:4 от румънския Сепси, а днес трябваше да мерят сили с Ференцварош.

В момента кадровият потенциал на сръбския специалист е изключително ограничен. Той изпитва недостиг на играчи, с които да започва срещите, камо ли да има вариативност. В лазарета са Мено Кох, Тибо Вион, Георги Йомов, Бисмарк Чарлс, Йоан Бауренски, Митко Митков.

Така ЦСКА остава само с 4 контроли в Австрия, вместо с предвидените 5. На българска земя отборът ще проведе още един спаринг.

Първият официален мач на червените е на 10 юли, неделя, когато от 21:00 часа приемат Арда на „Армията“.