Завърналият се след 3-месечно лечение на контузия капитан на ЦСКА Юрген Матай говори след загубата с 0:4 от Сепси в контролна среща в Австрия.

Бранителят определи тежката загуба като "трудна за приемане", но изрази оптимизъм, че тимът му ще се подобри за началото на първенството.

„Трудно е човек да е позитивен след такава загуба. Трудно е да кажеш добри неща. За мен е добър ден, защото се върнах в игра. Положителен ден за мен, щастлив съм. Но пък е лошо да загубиш с 0:4. Трябва да работим повече, отколкото сега. Не може да започнем сезона по този начин. Напълно съм уверен, че ще започнем лигата по много по-добър начин от днес.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Не обичам да се оправдавам с умора. Можем да се учим от тази среща. Допуснахме прекалено много неточности, които ни струваха скъпо. Трябва да се поучим. Трудна за приемане загуба. Трябва да премахнем лошата енергия и да останем заедно. Имам вяра в състава, не се паникьосвам.

Имаме достатъчно време за подготовка. Миналата зима имахме добри резултати, а в крайна сметка видяхте какво се случи. Дано губим сега, а не в официалните срещи.

Идеите на треньора вече са на показ. Имаме време да ги направим перфектни. Харесва ми как Илич иска да работим. Трябва да изчистим грешките и да сме готови за първия мач.

Новите вдигат нивото и духа ни. Можем да направим добър сезон с тази група.

Ще имам още един приятелски мач. Искам да започна от първата минута. Всичко зависи от треньора. Днес беше важно да усетя тръпката от играта“, коментира Матай.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022