Скандалният рефер Георги Кабаков, който отмени редовен гол и не даде дузпа на Лудогорец срещу Черно море (1:1), е трябвало да бъде изваден от съдийството и да не ръководи мачове от родното първенство още през март 2018 година. Тогава отговорните фактори във футбола тогава са преценили да му дадат нов шанс.

През 2018 година Кабаков допуска поредица от груби грешки. Съдийската комисия спира правата му,  докато скандалите около него утихнат, но след известно време отново го връща, изтъквайки, че той е международен рефер и с необходимите протекции ще има добро бъдеще в Европа. Прогнозите се сбъдват и Кабаков стига до наряди дори за групите в Шампионската лига.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

През последните 6 месеца и грубите му грешки намаляват, но възходящата тенденция при него бе прекратена днес, когато допусна поредица от гафове на Лудогорец - Черно море (1:1), които повлияха на крайния резултат. От Лудогорец вече заявиха, че не искат Кабаков да свири мачове на "орлите".

Същото стори и Левски преди известно време, след неадекватни отсъждания в ущърб на "сините". Очаква се Кабаков да получи тежко наказание. Не е изключено дори да бъде изваден от съдийството, тъй като заради неадекватните му изяви, се надига масово недоволство.