Скандален опит, с който се опитва да манипулира свикването на конгрес на БФС, лъсна от страна на Димитър Бербатов и неговия екип. Това става ясно от документи, с които БЛИЦ разполага.

По време на воаяжите си в страната, хората на бившия футболист раздавали предварително напечатани листовки, на които клубовете да изпращат готови документи с адресант адвокатско дружество за свикване на най-висшия футболен форум.

Подканянето към клубовете идва в момент, в който все още няма насрочена дата на конгрес, което превръща всички действия за свикването му незаконни.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Отделно от това, действията на Бербатов и компания пренебрегват останалите кандидати за президентската позиция във футболната ни централа. По този начин претенденти за поста като

Христо Порточанов и Валентин Михов сякаш за Бербатов не съществуват, независимо, че постоянно говори за морал. Заeдно с тях към ръководния пост протягаха ръце и адвокат Иво Ивков и Николай Илиев, който парадира с добрите си контакти както в родния си клуб Левски, така и във вечния му съперник ЦСКА.

Порточанов, Михов, Ивков и Илиев имат право да са бесни за пълното им игнориране от Димитър Бербатов и Петър Величков. Същият Величков, който от 8 години е в Изпълкома на БФС по личната покана на Борислав Михайлов, на когото сега забива нож в гърба и неуспешно се опитва да дискредитира.

Явно Величков, който през последните 10 години не може да се запомни с нито едно конструктивно предложение за футбола, е видял ракета носител в лицето на Бербатов и шанс да му дърпа конците.

Преди дни Бербатов и хората му изпратиха писмо до президента Радев, с което се опитват да въвлекат държавния глава като страна по дейността на БФС, която е абсолютно автономна организация.

В отчаяните си опити да се докопат до ръководството на футболната централа, Бербатов и свитата му стигнаха до там , че да обвинят БФС в опити за „сплашване“ и „принуждаване“ на футболни клубове без да представят поне един проверим факт за такива практики пред компетентните органи или обществеността.

Футболните хора, обаче няма как толкова лесно да бъдат заблудени и все повече от тях гледат с отвращение на алчните опити на Бербатов да се настани на президентския пост в БФС, независимо, че няма нито един ден трудов стаж извън кариерата си на зеления терен.

Екип на БЛИЦ