Представители на шведския футболист Джонатан Морсей са влезли в контакт с ръководството на ЦСКА. 24-годишният играч за последно бе част от гръцкия елитен Панетоликос. 

Може да играе както ляво, така и дясно. До скоро той бе трансферна цел на вечния съперник на "армейците" Левски. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Сините" също имат остра нужда от подсилване на десния фланг и Морсей бе сред набелязаните опции. Преговорите между двете страни обаче пропаднаха, тъй като крилото не пожела да намали изискванията си за месечна заплата в размер на 10 000 евро. Възнаграждение, което надхвърля финансовата рамка на „Герена“, но е по възможностите на ЦСКА, пише "Тема Спорт".

През лятото "червените" ще се подсилят с между 6 и 8 нови футболисти. Морсей е с корени от Сиера Леоне и играе именно за африканската страна. В момента той е на лагер с тима преди квалификациите за Купата на африканските нации срещу Нигерия и Гвинея Бисау.

В последните седмици поддържаше форма в Швеция с родния си отбор Сундсвал, след като договорът му с гръцкия Панетоликос изтече. Крилото подписва първи професионален контракт през 2016 година, а през 2019-а играе под наем в местния Браге. През следващия сезон парафира с Киево и изиграва 10 мача в Серия "Б". Година по-късно е преотстъпен на румънския Динамо (Букурещ) преди да се стигне до трансфера му в Панетоликос. Дебютира за националния отбор на Сиера Леоне при загубата с 0:3 от Того в контрола на 24 март тази година.

Според информациите, бившият треньор на Левски и Лудогорец Димитър Димитров-Херо е предложил на Левски фланговия футболист. Опитният специалист в момента е без работа, след като за последно бе част за кратко от Арда и напусна клуба заради семейни причини, но поддържа близка връзка със Станимир Стоилов. Именно по препоръка на бургазлията Мъри се е запознал с качествата на Морсей и "сините" са стартирали офанзива за подписа му, която в крайна сметка се оказа неуспешна.