“Много богат човек, който е имал преди време влияние върху български футболен клуба, а в момента живее в чужбина, е основният заподозрян в така наречената “Казанска афера”. Пъзелът бавно и постепенно започва да се нарежда. Доста вероятно е тази личност да е поръчителят на неосъществените трансфери на четиримата играчи на Левски в руския отбор Рубин (Казан)”, съобщиха за БЛИЦ разследващи скандалния и изключително заплетен случай.
“Факт е, че въпросният Артур е пристигнал в София по покана на ЦСКА. Той обаче се е представил пред босовете на фирма “Титан АС” с истинското си име, а е използвал псевдонима си, когато се е срещнал няколко дни по-късно със собственика на Левски Тодор Батков. ЦСКА също са заподозрени, но следите сочат към друго място. Помислете реално, ако “червените” са решили да спретнат този трик на Левски и Батков, защо ще канят Артур в София официално. И защо сега потвърждават, че са се срещнали с него. Факт е и че тъчреферът Красимир Керезов е футболният съдия, замесен в аферата. Но той няма пряко участие”, добавиха информаторите на БЛИЦ.
Те признаха, че работят усилено и по версията Тодор Батков да е част от играта и да е действал заедно с човека “хикс”, подвизаващ се в чужбина. Но не изключиха и друго, което коренно противоречи да тази хипотеза – че въпросният богаташ да е спретнал целия сценарий с цел скръцване на зъби срещу Батков.