Скандалът между феновете на ЦСКА и собственика Димитър Борисов продължава. Една от причините бе многократното увеличение на цените на билетите за новия сезон, но привържениците разкриха и съвсем други доводи за неразбирателството с хората от “Титан”.

Димитър Борисов заяви, че скандалите идват заради това, че е спрял парите към фенклуба. Босът е давал по 3000 лева на фенклуба през сезона, но след злополучния мач в Мездра той е престанал да плаща въпросната сума.

“Не му прави чест на г-н Борисов да се изразява по този начин. Аз никога не съм бил за 3000 лева. Той каза, че сектор “Г” е виновен за изгубената титла. Аз ще кажа само, че публиката на ЦСКА е виновна да има ЦСКА. Ако публиката на ЦСКА бе като на Хонвед или Дукла – клубове, които ги няма, знаете ли какво щеше да стане. Ние оцеляхме, тъй като има фенове, въпреки военни министри, премиери и политици. Уважавайте тази публика, г-н Борисов, защото ще бъдете забравен и няма да бъдете запомнен с нищо хубаво. През мен никога не е стоял въпросът с 3000 лева. Тези пари се даваха на всички охранители. 2000 от тях отиваха за стюардите, 1000 оставаха при мен - за хореография, автобус или за гаранция на някои фен, попаднал в ареста. Това, което става днес в Сектор “Г”, не прави чест на президента на ЦСКА”, коментира председателят на фенклуба на “червените” Димитър Ангелов – Дучето.

От изказването на фен №1 на ЦСКА стана ясно, че въпросните 3000 лева, които са получавали от фенклуба, сега взимат други привърженици, които ще охраняват мачовете на “червените”.

“Аз няма да бойкотирам ЦСКА. Това, че някои хора няма да дойдат мача на 1 август срещу Левски и ще пропуснат домакинствата през целия сезон, не значи, че няма да подкрепят отбора. Лично аз ще бъда на мача, ще си купя абонаментна карта и ще подкрепям ЦСКА. Моля всички, които знаят защо са отишли за първи път на стадиона, да бъдат там. Не мога да кажа, че тези които ще протестират, няма да подкрепят. Те обаче имат своето мнение. Има хора и от Пловдив, и от Благоевград, с които не се разбрахме. Искам да помоля още един път тези момчета да дойдат и да помогнат, но в никакъв случай, не мога да наложа мнението си”, добави още Дучето.

“Нека да бъде заявена една стратегия, да има ясна визия. Ние искаме да бъде проведено едно нормално Общо събрание, да бъдат закупени еди колко си абонаментни карти от феновете и ние да можем да избираме президента. Както е навсякъде в Европа. Човекът, който дава парите, казва: “Вие не сте ЦСКА, аз съм ЦСКА. Защото аз съм си платил, аз оправям задълженията и т.н. И в един момент той казва, че започва да прави ремонт на стадиона на ЦСКА. Реално “Армията” е нашият дом. Ние нямаме дом в момента дом. Клубът трябва да бъде свободен. Защо се дезертира от “Армията”? Защото наемът е 25 хиляди лева на месец. Какво пречеше да направим ремонт, както Гриша Ганчев в Ловеч и да си останем в Борисовата градина. Трябва ли да отидем на “Васил Левски”. Това е традиция, това е свещено. Няма ли традиция, няма бъдеще. 10-те лева билет не са никакъв проблем. Проблем е за този, който ги няма. Работа на г-н президента е да определи каквато иска цена”, допълни още Димитър Ангелов.

Дучето коментира и уволненията в Детско юношеската школа: “Едно дете, което идва с трепет и желание, трябва да бъде хванато от ръката за човек, който е давал и ще дава за ЦСКА. Не искам да коментирам политиката на президента. Школата на ЦСКА е традиция. Нека Ангел Калбуров каже, че не иска да работи в ЦСКА. Обяснете ми един сърбин как ще научи едно дете да обича ЦСКА. Той може да го научи на футбол, но на морал и любов към ЦСКА?”, завърши тарторът на червената агитка./БЛИЦ